Ukulele In De KlasWAT DOET UkuleleInDeKlas?

UkuleleInDeKlas biedt interactieve muzieklessen aan met behulp van ukulele en digitaal schoolbord (digibord). De juf of meester hoeft niet per se muzikaal te zijn om muziekles te geven dankzij het interactieve lesprogramma. De les kan via een digibord gegeven worden en de leerkracht kan eventueel thuis alvast een liedje proberen. Extra kosten voor een externe muziekdocent zijn niet noodzakelijk.

UkuleleInDeKlas wil basisscholen voorzien van ukuleles en een digitaal interactief muziekles programma in combinatie met workshops voor de leerkrachten. De scholen kunnen hiermee hun leerlingen zelf weer een complete muziekles aanbieden - met instrument en zang - iets simpels waarmee leerkrachten weer vertrouwd raken met en lol krijgen in het geven van muziekles op school.


Het is eenvoudig: je klikt een liedje aan en de ukulele op het digibord laat zien welk akkoord je moet spelen en hoe je deze moet pakken. In heel veel liedjes zitten maar twee of drie akkoorden en deze kunnen binnen een paar minuten al worden gespeeld. Men kan zien hoe de vier verschillende snaren samen een akkoord vormen en hoe dit akkoord met één vinger veranderd kan worden. Ukulele spelen is zo gemakkelijk dat echt iedereen het kan leren! Langzaam wordt de moeilijkheidsgraad opgebouwd met verschillende kinderliedjes en de ukulele playalong kan met verzoeknummers van kinderen zelf worden aangevuld.

SchoolTV

School TV

NTR cursus bij SchoolTV

Workshop op een basisschool in Rotterdam

Wij willen Ukulele in de klas!

Ukulele Workshop voor leerlingen

Voor de kinderen op school kunnen workshops en lessen verzorgd worden door het Ukulele Paradijs. We hebben genoeg ukuleles in huis voor de hele klas. We komen dan een dagdeel en doen dan meteen 3 klassen achter elkaar. Het is zeer zeker mogelijk om met de kleintjes al wat muziek te maken maar vanaf een jaar of 9, zijn kinderen een stuk beter in de motoriek wat het ukulele spelen een stuk makkelijker maakt. Ook taal komt aan bod. De combinatie van zingen en spelen gieten wij er met de paplepel in.

Ook op school bestaat de keuze uit 2 opties: de wat serieuzere workshop of een wat amusantere Play Along.

vader jacob

UkuleleInDeKlas voor Meesters & Juffen

Gestructureerd UkuleleInDeKlas heeft onze voorkeur en geeft uiteraard het beste resultaat. Wij zijn van mening dat dit het beste door de docenten zelf gedaan kan worden. 'Muziek maakt Slimmer' is de term die al veelal klinkt wanneer wij het over muziekonderwijs op school hebben. En heus, het is zo moeilijk niet om zelf in de klas ukulele te gaan spelen.. De drempel ligt vrijwel altijd erg laag. We hebben een digitaal interactief lesprogramma ontwikkeld waar zelfs een kind mee uit de voeten kan!

Workshops voor docenten!

Voor de meesters en juffen hebben wij 2 workshops in de aanbieding. Tussen 6 en 10 deelnemers per workshop. Deze workshop is voor 2017 extra laag geprijsd omdat we een nieuwe doorstart maken. Hieronder vind een korte beschrijving van wat dat inhoud.


Een éénmalige workshop die in een vogelvlucht laat zien hoe je UkuleleInDeKlas zou kunnen geven aan de hand van ons Inter-actieve lesprogramma. Feitelijk hoef je als docent alleen de orde te bewaren en te weten hoe het programma werkt. Deze optie is zeker geschikt voor docenten die al gitaar en ukulele spelen of reeds een muzikaal ontwikkeld gehoor hebben. Maar zelfs als dat niet het geval is kun je al direct aan de slag. Een kind kan de was doen... In deze workshop laten wij zien hoe het lesprogramma werkt en we geven je handige tips om de orde te bewaren.Maatwerk

Naast de mogelijkheid tot het volgen van ukulele workshops kunnen wij uiteraard veel meer voor een school of afzonderlijke docent betekenen. Wij willen graag dat leerling en docent plezier beleven aan UkuleleInDeKlas en daarom hebben we verschillende extra opties waarmee we de meesters en juffen enthousiasmeren en hulp bieden bij UkuleleInDeKlas.

Wij kunnen

  • Lessen voorbereiden in (al dan niet) kant en klare pakketten,
  • Een voorbeeld les draaien op school,
  • Docenten in de klas begeleiden met de lessen,
  • Input leveren gedurende een periode,
  • Verzoekliedjes uitwerken,
  • Helpen bij het tot stand komen van een school orkest.

starterspakket

Starterspakket:

  • Aleho Concert Ukulele
  • Hoes
  • Stemapparaat
  • Eén Vinger Boekje

Contact

ukulele.nl / indeklas@ukulele.nl

Eveline Ketterings: 06 16508001

Marcel van der Zwet: 06 18114540

winkel

Showroom: Winkelhoeve 7, Vlaardingen
Hier zijn we zoveel mogelijk op woensdagen en verder ook op afspraak

We hebben ook verschillende ukuleles etc. in Rotterdam!
In de circuswagen...
Bel of mail voor de mogelijkheden!

LET OP: We hebben geen vaste openingstijden.
Als je langs wilt komen (wanneer dan ook) kun je ons altijd bellen of emailen!

Jan en Els