Ukulele In De Klas

Ukulele In De Klas? Doen!

Samen met de klas ukulele spelen is superleuk. Ook als je zelf geen muziekdocent bent kun je dat doen.

Ukulele-kist huren

Om het eerst uit te proberen kun je een kist met 12 ukuleles huren. We hebben deze kist speciaal voor scholen ontworpen. De huur van een kist is €50 per dag. Meerdere dagen is mogelijk op afspraak.

Starterspakket

Ons starterspakket bevat een superleuke Aleho ukulele. Deze klinkt goed, speelt gemakkelijk en is zuiver. Bij de ukulele zit een foudraal, een stemapparaatje en een boekje. Voor scholen kunnen we ook andere pakketten samenstellen met dezelfde ukulele.

Ukulele Play Along

Dit is een online programma dat je thuis maar vooral ook in de klas kunt gebruiken. De Ukulele Play Along bevat allerlei verschillende playlists waaronder de ‘For Kids’ playlist speciaal voor kinderen. Je klikt op een liedje en het begint te spelen. Je krijgt een videoclip te zien zoals deze op youtube staat met daarnaast de akkoorden en eronder een tijdlijn en de tekst van het liedje. Heel makkelijk om liedjes zelf voor te bereiden en te gebruiken in de klas.

Workshops

Jan en Els van het Ukulele Paradijs verzorgen ook workshops. We kunnen een workshop in de klas met leerlingen doen. Maar we kunnen ook een workshop met docenten doen. Daarbij raken de docenten meer vertrouwd met het instrument en laten we zien hoe je de ukulele op een eenvoudige manier in de klas kunt gebruiken. Een workshop van een dagdeel rondom Rotterdam kost €400. Daarin kunnen we met meerdere klassen workshoppen en/of met docenten.

Achtergrond www.ukulele.nl

Sinds 1999 zijn we bezig met het promoten van de ukulele als super geschikt instrument voor het muziekonderwijs. We hebben gezocht naar ukuleles die het best geschikt zijn voor in de klas; niet te duur, maar wel goed, zuiver en lekker te bespelen. We hebben zelf ukuleles te koop, maar we kunnen ook adviseren, want het is zonde als de verkeerde ukuleles worden aangeschaft.