Workshops - Lessen - Play Along

Alles van privé-les tot workshops tot festivals
In het Ukulele Paradijs of op locatieBij Het Ukulele Paradijs kun je terecht voor verschillende les mogelijkheden en leermethodes.
We kunnen een onderscheid maken in Leerzame Workshops of Amusante Play Alongs

Workshops of cursussen zijn iets serieuzer en heel duidelijk gericht op veel leren in een korte tijd. Dit is vrij schools met veel aandacht voor de vele aspecten die muziek te bieden heeft. Naast beter leren spelen van akkoord overgangen of slagjes, leer je ook muziek te interpreteren en te zoeken naar je eigen vertolking van een lied. Dit alles gecombineerd met een dosis muziektheorie, zodat je tevens je muzikale inzicht vergroot.

VUISTREGEL: Alle lessen kosten €15. De tijd kan variëren van een half uur bij privé-les tot maximaal anderhalf uur afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers. Deze lessen worden over het algemeen gegeven door 1 docent.

Ukulele Play Along Show met Jan van Leiden en Els van Leiden-Dakje. Bij een Play Along speel je eigenlijk direct mee. Dit is vaak een 1 malige muzikale ervaring gericht op amusement en samenkomst. Omdat je met de ukulele DIRECT resultaat hebt, is het heel makkelijk om een programma te maken van liedjes die je per direct mee kunt spelen zoals bv het NUL vingerliedje 'De Gouwe Hoefkes’ of bv ‘The horse with no name’ uit ons 1 vinger repertoire.
Jan en Els zijn twee doorgewinterde ukulele-artiesten die met de Ukulele Play Along Show een komisch doch leerzaam programma geven.
Kosten: Vanaf €350 voor kleine gezelschappen

One-Finger-Ukulele-Songbook

Uitleg: Bij Ukulele Play Alongs hanteren we tarieven van 150€ per persoon (artiest). Dit bedrag is exclusief reiskosten en overheadkosten voor de stichting zoals boekingskosten, ukuleles en lesmateriaal. Het duo Jan & Els is altijd van de partij en wanneer de financiën dat toelaten nemen zij graag de bassist mee.

LET OP: De extra kosten zijn dus afhankelijk van de reistijd, de hoeveelheid deelnemers/ukuleles en eventuele hapjes of drankjes. Ook kunnen extra kosten in rekening gebracht worden wanneer er intensieve voorbereidingen nodig zijn zoals bij lastige verzoeknummers of een 'Play Along Op Maat'

Bedragen zijn exclusief BTW

Privé-les

Priveles is een goede optie wanneer je op je eigen tempo ukulele wilt leren spelen. Ieder heeft zijn eigen leercurve. Sommige mensen zijn langzaam, anderen weer snel en wanneer je de docent helemaal voor jezelf hebt, kun je alles makkelijker in je eigen tempo doen. Een priveles duurt een half uur. Wil je liever 1 x in de 2 weken een uur les dan kan dat ook!
Kosten: €15 pp voor een half uur les

Duo-les

Kom lessen met z’n tweeën. Voordeel is dat je je eigen tempo kunt aanhouden.
Kosten: €15 pp voor 3 kwartier les

Groepslessen (4 tot 8 mensen)

Heb jij een groepje waarmee je graag ukulele les zou willen, of wil jij je aanmelden voor zo’n groepje? Geef het dan door en dan kunnen we een cursus van 10 lessen organiseren waarin je op weg geholpen wordt om zelf verder te komen op je ukulele. In kleine groepjes van waarbij een les tussen het uur en de anderhalf uur duurt!
Kosten: €150 pp voor 10 lessen

Workshop (4 tot 8 mensen)

Een workshop is een éénmalige vrij intensieve ochtend of middag met veel informatie. Deze duurt maximaal 3,5 uur inclusief lesmateriaal, pauze met koffie, thee en croissants. Deze cursus kun je als beginner gerust twee keer volgen.
Kosten: €50 pp

Zie voor geplande workshops de PARADIJS pagina

Play Along Feestjes

Zoals in de inleiding reeds vermeld, gaat het ukulele spelen hier gepaard met een hapje en een drankje en al dan niet uitbundig vertier! Het gaat hier meer om de 'komische noot' dan het ontwikkelen van muzikale vaardigheden. Vrijgezellenfeesten, trouwpartijen of verjaardagen.. wij schuwen niets..
Kosten: Vanaf €300 voor kleine gezelschappen
Locatie: In de circuswagen of in Rotterdam. (overige locaties in overleg)
Met een goed verhaal kun je in sommige gevallen voor minder terecht.

Bedrijfuitje

Is er op het werk zo af en toe behoefte aan een bedrijfsuitje of een ontspannen doch leerzaam moment? Dan kunt u met een gerust hart Jan en Els uitnodigen voor een kleinschalige Ukulele Play Along. Zij komen naar de gewenste locatie met een stuk of 20 tot 30 ukuleles en het feest kan beginnen. Uiteraard zijn hier verschillende opties mogelijk. Doen we een korte sessie in de lunchpauze of toch liever een muzikaal moment bij de borrel?

Prijzen vanaf €500 (afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers en de tijd)

Teambuilding

Samen muziek maken is uiteraard goed voor de teambuilding en saamhorigheid. Naar muziek luisteren is namelijk van een heel andere orde. Zelf iets aan de muziek toevoegen vereist creativiteit en durf. Feitelijk is muziek een heel andere taal en dus een heel andere manier van communiceren. Wanneer je vanuit je gevoel durft te communiceren, kun je creatief dingen toevoegen of weglaten... Je hebt dan te maken met een zoektocht naar een eigen pure vorm van vertolken die met de nodige creativiteit tot stand komt. Deze creatieve en assertieve manier van communiceren noemen wij teambuilding.
Prijzen vanaf €600 (afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers en de tijd)

Jubileum

Groot of klein, voor 30 ukuleles of meer... mogelijkheden te over! Is er een themafeest op het werk?? Een jubileum? Een afscheid?? Iets wat een muzikale aankleding wenst?? Ook dan kunnen Jan & Els met Orkest een aangepaste Ukulele Play Along OP MAAT brengen. Met wat inside informatie maken zij een lied op een eenvoudige, welbekende melodielijn zodat iedereen het kan meespelen of zingen. Dit wordt op de feestelijke bijeenkomst met de gewenste hoeveelheid ukulelespelers ten gehore gebracht. Maar,…. Er is veel meer mogelijk! Leuke optredens van diverse artiesten in verschillende stijlen! Er is altijd wel iets bij! Kijk voor een actueel aanbod op www.ukulele.nl/boekingen

Ukulele Workshop voor leerlingen

Voor de kinderen op school kunnen workshops en lessen verzorgd worden door het Ukulele Paradijs. We hebben genoeg ukuleles in huis voor de hele klas. We komen dan een dagdeel en doen dan meteen 3 klassen achter elkaar. Het is zeer zeker mogelijk om met de kleintjes al wat muziek te maken maar vanaf een jaar of 9, zijn kinderen een stuk beter in de motoriek wat het ukulele spelen een stuk makkelijker maakt. Ook taal komt aan bod. De combinatie van zingen en spelen gieten wij er met de paplepel in.

Ook op school bestaat de keuze uit 2 opties: de wat serieuzere workshop of een wat amusantere Play Along.

vader jacob

UkuleleInDeKlas voor Meesters & Juffen

Gestructureerd UkuleleInDeKlas heeft onze voorkeur en geeft uiteraard het beste resultaat. Wij zijn van mening dat dit het beste door de docenten zelf gedaan kan worden. 'Muziek maakt Slimmer' is de term die al veelal klinkt wanneer wij het over muziekonderwijs op school hebben. En heus, het is zo moeilijk niet om zelf in de klas ukulele te gaan spelen.. De drempel ligt vrijwel altijd erg laag. We hebben een digitaal interactief lesprogramma ontwikkeld waar zelfs een kind mee uit de voeten kan!

Workshops voor docenten!

Voor de meesters en juffen hebben wij 2 workshops in de aanbieding. Tussen 6 en 10 deelnemers per workshop. Deze workshop is voor 2017 extra laag geprijsd omdat we een nieuwe doorstart maken. Hieronder vind een korte beschrijving van wat dat inhoud.


Een éénmalige workshop die in een vogelvlucht laat zien hoe je UkuleleInDeKlas zou kunnen geven aan de hand van ons Inter-actieve lesprogramma. Feitelijk hoef je als docent alleen de orde te bewaren en te weten hoe het programma werkt. Deze optie is zeker geschikt voor docenten die al gitaar en ukulele spelen of reeds een muzikaal ontwikkeld gehoor hebben. Maar zelfs als dat niet het geval is kun je al direct aan de slag. Een kind kan de was doen... In deze workshop laten wij zien hoe het lesprogramma werkt en we geven je handige tips om de orde te bewaren.Maatwerk

Naast de mogelijkheid tot het volgen van ukulele workshops kunnen wij uiteraard veel meer voor een school of afzonderlijke docent betekenen. Wij willen graag dat leerling en docent plezier beleven aan UkuleleInDeKlas en daarom hebben we verschillende extra opties waarmee we de meesters en juffen enthousiasmeren en hulp bieden bij UkuleleInDeKlas.

Wij kunnen

  • Lessen voorbereiden in (al dan niet) kant en klare pakketten,
  • Een voorbeeld les draaien op school,
  • Docenten in de klas begeleiden met de lessen,
  • Input leveren gedurende een periode,
  • Verzoekliedjes uitwerken,
  • Helpen bij het tot stand komen van een school orkest.

starterspakket

Starterspakket:

  • Aleho Concert Ukulele
  • Hoes
  • Stemapparaat
  • Eén Vinger Boekje

Ukulele Educatief Entertainment

voor o.a. Festivals

De Ukulele Play Along Show met Jan van Leiden en Els van Leiden-Dakje. Jan en Els zijn twee doorgewinterde ukulele-artiesten die met de Ukulele Play Along Show een komisch doch leerzaam programma geven op festivals, scholen en buurtfeesten. Zij laten iedereen van jong tot oud binnen een mum van tijd met groot plezier de ukulele bespelen.

Jan met een pijl op zijn hoed wijst de akkoorden aan die boven het podium hangen en Els zorgt dat iedereen op een komische manier bij de les blijft. Zij laten het publiek zien hoe je met twee vingers al een heus flamenco, cowboy of popnummer ten gehore kan brengen. Het is dan ook bijna ongelooflijk dat het gehele publiek samen in een zeer korte tijd een groot repertoire kan spelen.

Maar er is nog zo veel meer mogelijk dus ga gauw naar onze FESTIVAL-site!

De Jan en Els Ukulele Play Along Show op de Nacht van de Kaap 2016

Contact

Showroom: Winkelhoeve 7, Vlaardingen
Hier zijn we zoveel mogelijk op woensdagen en verder ook op afspraak

We hebben ook verschillende ukuleles etc. in Rotterdam!
In de circuswagen...
Bel of mail voor de mogelijkheden!

ukulele.nl / bestel@ukulele.nl

Bellen met Eveline: 06 16508001

Bellen met Marcel: 06 18114540

LET OP: We hebben geen vaste openingstijden.
Als je langs wilt komen (wanneer dan ook) kun je ons altijd bellen of emailen!

Jan en Els