Workshops - Lessen - Play Along

Alles van privé-les tot workshops tot festivals
In het Ukulele Paradijs of op locatie

Privé
Bedrijven
Scholen
Festivals


Ukulele Workshop voor leerlingen

Voor de kinderen op school kunnen workshops en lessen verzorgd worden door het Ukulele Paradijs. We hebben genoeg ukuleles in huis voor de hele klas. We komen dan een dagdeel en doen dan meteen 3 klassen achter elkaar. Het is zeer zeker mogelijk om met de kleintjes al wat muziek te maken maar vanaf een jaar of 9, zijn kinderen een stuk beter in de motoriek wat het ukulele spelen een stuk makkelijker maakt. Ook taal komt aan bod. De combinatie van zingen en spelen gieten wij er met de paplepel in.

Ook op school bestaat de keuze uit 2 opties: de wat serieuzere workshop of een wat amusantere Play Along.

vader jacob

UkuleleInDeKlas voor Meesters & Juffen

Gestructureerd UkuleleInDeKlas heeft onze voorkeur en geeft uiteraard het beste resultaat. Wij zijn van mening dat dit het beste door de docenten zelf gedaan kan worden. 'Muziek maakt Slimmer' is de term die al veelal klinkt wanneer wij het over muziekonderwijs op school hebben. En heus, het is zo moeilijk niet om zelf in de klas ukulele te gaan spelen.. De drempel ligt vrijwel altijd erg laag. We hebben een digitaal interactief lesprogramma ontwikkeld waar zelfs een kind mee uit de voeten kan!

Workshops voor docenten!

Voor de meesters en juffen hebben wij 2 workshops in de aanbieding. Tussen 6 en 10 deelnemers per workshop. Deze workshop is voor 2017 extra laag geprijsd omdat we een nieuwe doorstart maken. Hieronder vind een korte beschrijving van wat dat inhoud.

1. Korte doch intensieve Workshop

Een éénmalige workshop die in een vogelvlucht laat zien hoe je UkuleleInDeKlas zou kunnen geven aan de hand van ons Inter-actieve lesprogramma. Feitelijk hoef je als docent alleen de orde te bewaren en te weten hoe het programma werkt. Deze optie is zeker geschikt voor docenten die al gitaar en ukulele spelen of reeds een muzikaal ontwikkeld gehoor hebben. Maar zelfs als dat niet het geval is kun je al direct aan de slag. Een kind kan de was doen... In deze workshop laten wij zien hoe het lesprogramma werkt en we geven je handige tips om de orde te bewaren.

 

2. Langere en intensieve cursus

Nu zijn wij ons er inmiddels van bewust dat leerkrachten toch liever weten waar het over gaat en wat zij doen. Vanaf het eerste moment zal het voor de leerkracht duidelijk zijn dat het samen met het interactieve programma een heleboel mogelijk is. Wij bieden een intensieve doch kortstondige ukulele opleiding voor docenten. De docent komt 2 x 6 uur voor een workshop en wordt ingewijd ukulele meester voor zijn eigen basisschool. In deze 2 dagen leert de docent zelf spelen en krijgt daarnaast handige tips over hoe je met het inter-actieve programma aan de slag kunt.

Maatwerk

Naast de mogelijkheid tot het volgen van ukulele workshops kunnen wij uiteraard veel meer voor een school of afzonderlijke docent betekenen. Wij willen graag dat leerling en docent plezier beleven aan UkuleleInDeKlas en daarom hebben we verschillende extra opties waarmee we de meesters en juffen enthousiasmeren en hulp bieden bij UkuleleInDeKlas.

Wij kunnen

  • Lessen voorbereiden in (al dan niet) kant en klare pakketten,
  • Een voorbeeld les draaien op school,
  • Docenten in de klas begeleiden met de lessen,
  • Input leveren gedurende een periode,
  • Verzoekliedjes uitwerken,
  • Helpen bij het tot stand komen van een school orkest.

 

starterspakket

Starterspakket:

  • Aleho Concert Ukulele
  • Hoes
  • Stemapparaat
  • Eén Vinger Boekje