Madagaskar • Xmas Fotsy

"De kerstclip! De kerstclip gaan we dit jaar in Madagaskar maken! Op de Baobab Alley, met de mensen daar! En de instrumenten van daar. En dan nemen we ook ukuleles mee… En dan gaan we met de videoclip geld ophalen voor drinkwater of iets heel zinnigs met ukuleles en kinderen… Want zonder water, of zonder ukulele, is er geen leven mogelijk!! Dat is dan de kerstboodschap voor 2022!"


De Busrit

Naar Fianarantsoa - 17 oktober 2022

Vandaag, kan je gerust stellen, was een gruwelijk dag met doorlopend kutmuziek van hetzelfde cassettebandje, in een kloterig busje met een chauffeur die ik tot de top 5 van slechtste chauffeur kan rekenen.. zo rot als zijn muziekstijl is, zo rot is z'n rijstijl. Van die gilmuziek in Frans en Engels met 3 modulaties bovendien. Zoiets als 'because of you' de hele dag door. Ik kan het niet echt een toeristisch uitje noemen. Het taxibusje naar het zuiden rijdt als een bezetene.. Er waren langs de kant allerlei standjes met een soort kleine kabosy achtige banjo ukuleles maar dat is niet gelukt. Op goed geluk deze vrachtautotjes dan maar.. Het enige wat mij er doorheen helpt is de geur van mijn eigen oksel..

 

Ik zie een landschap van vooral rijstvelden en opgestapelde bakstenen die nog gebakken moeten worden. De rit duurt in totaal 11 uur. In de steden is het alom chaos. Langs de weg zag ik een meisje met een oud teiltje op haar hoofd bij wijze van hoofddeksel. Bij aankomst in Fianarantsoa werden we direct omsingeld door opdringerige, met sleutels rinkelende taxichauffeurs. In het busje zaten ook 2 Italiaansen die door een zuster opgehaald werden. Wij dachten naar een Catholic Complex te gaan wat we in de reisgids hadden gelezen. De zuster begreep niet wat we bedoelden. Ze had een stevige man bij zich die blijkbaar de chauffeur was. Er werd onderling gediscussiëerd over de plek om te slapen maar we begrepen dat dat waarschijnlijk niet ging lukken. Niet daar waar die 2 meiden zouden overnachten. Ze wisten ook niet wat we bedoelden met dat Catholic Complex waar volgens de reisgids toch echt wel ruim 30 kamer waren. Dat Complex dat zich in het centrum bevond, hebben we niet meer gevonden. Wel werden we, met zuster en al op de achterbank gepropt. De eerste stop, aan de buitenkant van de stad, was de eerste stop. Wij moesten er uit en sliepen die nacht in het klooster van de Jesuieten. Ieder op een eigen kamertje. Heerlijk!

  
nederlands      
Projecten
Doneer voor Madagaskar
15 december 2022
I'm dreaming of a...
Morondava - 10 november 2022
Salto Kids
Morondava - 8 november 2022
Filmen op de Baobap Alley
Anosimena - 29 oktober 2022
Zebu
Antsirabe-Miandrivazo - 28 oktober 2022
Op weg naar Miandrivazo
Antisirabe - 26 oktober 2022
Residence Madalief
Antsirabe - 26 oktober 2022
Pousse Pousse
Ambositra - 25 oktober 2022
Ukulele in het weeshuis (Madalief)
Ambositra - 24 oktober 2022
Weeshuis - Madalief
Ranuhira - Fianarantsoa - 23 oktober 2022
Huilende Babies
Ranuhira - 22 oktober 2022
Isalo Natural Park
Ranohira - 21 oktober 2022
Lemurs
Fianarantsoa - 19 oktober 2022
Zuster Pascaline
Naar Fianarantsoa - 17 oktober 2022
De Busrit
Antananarivo - 16 oktober 2022
Mada-jazz-car
Antananarivo - 15 oktober 2022
Notilus Greek Café
Amsterdam/Parijs/Antananarivo - 14 oktober 2022
Slapen op Schiphol