Madagaskar • Xmas Fotsy

"De kerstclip! De kerstclip gaan we dit jaar in Madagaskar maken! Op de Baobab Alley, met de mensen daar! En de instrumenten van daar. En dan nemen we ook ukuleles mee… En dan gaan we met de videoclip geld ophalen voor drinkwater of iets heel zinnigs met ukuleles en kinderen… Want zonder water, of zonder ukulele, is er geen leven mogelijk!! Dat is dan de kerstboodschap voor 2022!"


Slapen op Schiphol

Amsterdam/Parijs/Antananarivo - 14 oktober 2022

Slapen op Schiphol is echt geen aanrader. We hadden er niet over nagedacht dat je om middernacht nog niet kunt inchecken voor je vlucht de volgende ochtend. De slaapplekken waren heel beperkt. Een soort anti daklozen bankjes zoals die begin van deze eeuw overal in Rotterdam werden neergezet om zwervers dwars te zitten. En ongelofelijk,.. waar rond 4 uur ineens al die mensen vandaan komen? Na één oog dicht te hebben gedaan, hebben we ons rond half 5 aangesloten in de rij.

Met vertraging vertrokken, hebben we in Parijs onze vlucht gehaald en zijn we meer dan brak op onze stoelen gestort om 10 uur in de lucht te hangen. Veel geslapen, super stomme films, alleen maar stomme films... Onbegrijpelijke keuzes voor de doorsnee mens?? Echt geen idee of de doorsnee mens werkelijk van vlakke nietszeggende films uit alle genres houdt maar de filmprogrammeur van Air France heeft dáár in ieder geval geen notie van en denkt... Geen idee eigenlijk of er serieus nagedacht is over de filmcollectie. De point of view vanuit de cockpit bleek uiteindelijk 'het plot' te vertellen. Het staat dan helaas niet op de foto maar beeld je in dat die 2 armpjes bij elkaar komen en een stop kruisje vormen wat dan werkelijk op een mooi brandend hartje lijkt... Dat was een prachtig ontvangst gebaar.

We kwamen overigens niet perse uitgerust uit het bomvolle vliegtuig. Eindelijk voorbij de douane stond daar voor het eerst in mijn leven een man met onze namen op zijn bordje bij de uitgang. Ik had me veel voorgesteld bij die ervaring maar na zo'n uitputtingsslag was ik vooral blij dat er iemand stond om ons op te halen en naar het hotel te brengen. We hadden het overleefd. Eindelijk rust en slapen. De volgende ochtend zouden we de zoektocht naar geld en een telefoonkaartje aanvangen.

 

  
nederlands      
Projecten
Doneer voor Madagaskar
15 december 2022
I'm dreaming of a...
Morondava - 10 november 2022
Salto Kids
Morondava - 8 november 2022
Filmen op de Baobap Alley
Anosimena - 29 oktober 2022
Zebu
Antsirabe-Miandrivazo - 28 oktober 2022
Op weg naar Miandrivazo
Antisirabe - 26 oktober 2022
Residence Madalief
Antsirabe - 26 oktober 2022
Pousse Pousse
Ambositra - 25 oktober 2022
Ukulele in het weeshuis (Madalief)
Ambositra - 24 oktober 2022
Weeshuis - Madalief
Ranuhira - Fianarantsoa - 23 oktober 2022
Huilende Babies
Ranuhira - 22 oktober 2022
Isalo Natural Park
Ranohira - 21 oktober 2022
Lemurs
Fianarantsoa - 19 oktober 2022
Zuster Pascaline
Naar Fianarantsoa - 17 oktober 2022
De Busrit
Antananarivo - 16 oktober 2022
Mada-jazz-car
Antananarivo - 15 oktober 2022
Notilus Greek Café
Amsterdam/Parijs/Antananarivo - 14 oktober 2022
Slapen op Schiphol