Madagaskar • Xmas Fotsy

"De kerstclip! De kerstclip gaan we dit jaar in Madagaskar maken! Op de Baobab Alley, met de mensen daar! En de instrumenten van daar. En dan nemen we ook ukuleles mee… En dan gaan we met de videoclip geld ophalen voor drinkwater of iets heel zinnigs met ukuleles en kinderen… Want zonder water, of zonder ukulele, is er geen leven mogelijk!! Dat is dan de kerstboodschap voor 2022!"


Mada-jazz-car

Antananarivo - 16 oktober 2022

Een heel enerverende dag met Joaly die we leerden kennen in het Grieks restaurant. We hadden afgesproken bij het foto museum wat op een paar honderd meter van ons hotel gelegen was. Hele mooie plek overigens! Dus,...  vandaag neemt Joaly ons mee naar Madajazzcar! Een Jazz festival hier in de buurt waar Joaly haar favoriete muzikant ....  wilde zien spelen. Jesus, wat een fantastische, jonge muzikanten heb ik gehoord. Keistrak! De wandeling er naar toe was bijzonder. Veel mooie beelden die ik vooral in mijn hoofd heb kunnen opslaan. Met uiterst weinig maken ze er hier iets moois van. Nou ja, iets wat ik mooi vind maar het merendeel van de mensheid vind het ongetwijfeld een mensonterende ochie ochie bende. Het wachten op de muziek duurde overigens nog langer dan we in Spanje gewend zijn. Veel zwerverskinderen en bedelaars passeren ondertussen de revue waar 1 meisje zo'n ontzettende zin had in de appel die marcel stond te eten.. ze stak haar arm n paar x uit om de appel af te dwingen. Het duurde enkele happen voordat marcel hem dan toch maar afstond aan drie zwerfkinderen die samen het klokhuis deelde. Daar sta je dan als rijke bezitter van een nog halve appel indrukken te verzamelen...


Tijdens een extra ommetje om de tijd wat te doden, hoorden we een mix van muziek uit de kerk en iets waar beduidend meer swing in zat. Dat bleek een gospelkoor in een soort amphitheater waar een boel mensen met een bepaalde geloofsovertuiging bijeen waren gekomen. Een pastor met een immens koor van voornamelijk zwart geklede vrouwen. Eigenlijk zag ik alleen maar vrouwen maar ik wil niet discrimineren. Die bliezen toch een boel energie van zich af... Je zou er oprecht gelovig van worden als je er lang naar luistert.. De pastor begon weer in Malagasy te preken, dat was het startschot om weer te gaan lopen. Een extreme veelheid aan beelden passeerde. Huisjes, hutjes, kraampjes, outfits van mensen met geld en zonder geld, plastic vuilnisbelten waar zowel mensen als honden in grasduinen. Ik zelf ben dan altijd meer favoriet van niet al te netjes of doorsnee doch dit kent zijn grenzen zo merkte ik vandaag. In het donker liepen we gedrielijk terug naar het Hotel. In de avond over straat is overigens niet veilig. De eerste zang opname voor de kerstclip door Joaly staat er op en klinkt al echt heel mooi! De volgende ochtend moeten we om half 6 met de taxi mee naar het busstation. Het is hier al om 5 uur licht. De dag begint hier vroeg. 

  
nederlands      
Projecten
Doneer voor Madagaskar
15 december 2022
I'm dreaming of a...
Morondava - 10 november 2022
Salto Kids
Morondava - 8 november 2022
Filmen op de Baobap Alley
Anosimena - 29 oktober 2022
Zebu
Antsirabe-Miandrivazo - 28 oktober 2022
Op weg naar Miandrivazo
Antisirabe - 26 oktober 2022
Residence Madalief
Antsirabe - 26 oktober 2022
Pousse Pousse
Ambositra - 25 oktober 2022
Ukulele in het weeshuis (Madalief)
Ambositra - 24 oktober 2022
Weeshuis - Madalief
Ranuhira - Fianarantsoa - 23 oktober 2022
Huilende Babies
Ranuhira - 22 oktober 2022
Isalo Natural Park
Ranohira - 21 oktober 2022
Lemurs
Fianarantsoa - 19 oktober 2022
Zuster Pascaline
Naar Fianarantsoa - 17 oktober 2022
De Busrit
Antananarivo - 16 oktober 2022
Mada-jazz-car
Antananarivo - 15 oktober 2022
Notilus Greek Café
Amsterdam/Parijs/Antananarivo - 14 oktober 2022
Slapen op Schiphol