Madagaskar • Xmas Fotsy

"De kerstclip! De kerstclip gaan we dit jaar in Madagaskar maken! Op de Baobab Alley, met de mensen daar! En de instrumenten van daar. En dan nemen we ook ukuleles mee… En dan gaan we met de videoclip geld ophalen voor drinkwater of iets heel zinnigs met ukuleles en kinderen… Want zonder water, of zonder ukulele, is er geen leven mogelijk!! Dat is dan de kerstboodschap voor 2022!"


Doneer voor Madagaskar

Projecten

Projecten

Hier vind je projecten in Madagascar geïnitieerd door Nederlanders. Steek hen een hart onder de riem met je donatie! Vind je het te ingewikkeld en wil je domweg dat jouw geld op de juiste plek terecht komt? Ga dan naar ukulele.nl/shop/Madagascar Wij verdelen het geld tussen de hieronder genoemde projecten die onze aandacht krijgen.

Of stort gewoon op: NL 77 INGB 0006 0655 96 t.n.v. STG ACHT X TIEN o.v.v. MADAGASKAR


De situatie in Madagaskar is moeilijk te beschrijven. Dat wordt echt een te warrig verhaal maar er is extreme armoede en daardoor ontstaan er talloze onwenselijke situaties. Men pleegt in vele opzichten roofbouw op je eigen land. Door alles af te fikken of om te hakken is er nog weinig fatsoenlijke leefomgeving voor dieren en eigenlijk ook niet voor mensen. Ook hier is klimaatverandering zichtbaar, al dan niet schrijnend. Schoon drinkwater, hygiene, educatie, infrastructuur, het is allemaal ver te zoeken. Er is werkelijk te kort aan alles behalve aan rijst. 

Het meest treurige wat ik heb horen zeggen was: Het is te laat, Het is te laat voor Madagaskar! Van een redelijk welvarend land naar totale armoede! Niks doen werkt helemaal niet! Gedane zaken nemen geen keer, we kunnen het niet terug draaien, maar we kunnen het NU veranderen! Doneer! 

 

Zelf Ontdekken? Bel Monique!

Een andere manier om de bevolking te helpen is uiteraard door er zelf naar toe te gaan en te ontdekken. Veel van de hierboven genoemde projecten kun je bezoeken en je geld daar achter laten. De bevolking is heel erg de moeite waard en ze willen graag geld aan je verdienen. 

moratravel.com

 

  
nederlands      
Projecten
Doneer voor Madagaskar
15 december 2022
I'm dreaming of a...
Morondava - 10 november 2022
Salto Kids
Morondava - 8 november 2022
Filmen op de Baobap Alley
Anosimena - 29 oktober 2022
Zebu
Antsirabe-Miandrivazo - 28 oktober 2022
Op weg naar Miandrivazo
Antisirabe - 26 oktober 2022
Residence Madalief
Antsirabe - 26 oktober 2022
Pousse Pousse
Ambositra - 25 oktober 2022
Ukulele in het weeshuis (Madalief)
Ambositra - 24 oktober 2022
Weeshuis - Madalief
Ranuhira - Fianarantsoa - 23 oktober 2022
Huilende Babies
Ranuhira - 22 oktober 2022
Isalo Natural Park
Ranohira - 21 oktober 2022
Lemurs
Fianarantsoa - 19 oktober 2022
Zuster Pascaline
Naar Fianarantsoa - 17 oktober 2022
De Busrit
Antananarivo - 16 oktober 2022
Mada-jazz-car
Antananarivo - 15 oktober 2022
Notilus Greek Café
Amsterdam/Parijs/Antananarivo - 14 oktober 2022
Slapen op Schiphol