Augustus 2022

Bericht uit Het Ukulele paradijs

 

Lieve Ukulele Vrienden,

Beetje bij beetje krijgen we meer Ukulele Play Along leden. De laatste paar leden komen uit de VS en Finland. We zijn erg blij om ze aan boord te hebben! Onze GRATIS Ukulele Chord Finder was vanaf het einde van de vorige eeuw (sinds 1998) erg populair in de VS. Daar liepen ze een stuk voor op Europa met  internet-aansluitingen... en wij ook!


Berry - Les Passagers

FREE SONG VAN DEZE WEEK

Dit is het laatste nummer dat we hebben toegevoegd. Een heel mooi Frans zomerliedje als je het mij vraagt. We hoorden het laatst op de achtergrond toen de tv aan stond. Het is bijna als een 4-akkoorden nummer, maar met een paar verschillen. De 'loop' is als volgt:

Gm - F - Bb - Eb
Gm - F - Bb - Dm

Dus het eindigt afwisselend met een Eb of een Dm. En de loop is anders dan bij de meeste 4-akkoordennummers. Meestal hoor je: Gm - Eb - Bb - F... (vergelijkbaar met Am - F - C - G)

Het nummer doet je meteen denken aan:

Iggy Pop - The Passenger

(OOK FREE SONG VAN DEZE WEEK)

Dit is ook een 4-akkoordnummer met de meer algemene loop. MAAR wisselt ook het einde van elke loop af en dat maakt het interessant.

Am - F - C - G
Am - F - C - E(7)

TIP: In het nummer van Berry kun je ook D7 spelen in plaats van Dm. Je hoort dan nog meer gelijkenis, of je hoort het meer gedefinieerd...

 

Doe mee!

Song Requests

Elk nieuw lid kan een verzoeknummer doen! Vertel ons welk nummer je wilt leren, zoek de beste video van dit nummer en stuur het naar Marcel, de UkeMaster.

Voordelen op een rijtje

Een ONLINE SONGBOOK met 100en liedjes voor JONG & OUD! 
De UKULELE PLAY ALONG is een van de beste uitvindingen van deze eeuw voor alle ukulele spelers die snel beter willen leren spelen! 
- SNEL en LEUK LEREN zonder geouwehoer!
- OVERZICHTELIJK en RUSTIGE interface 
- TEKST & AKKOORDEN (tabnotatie) in beeld
- ORIGINELE VIDEO'S met originele toonsoort
- Je leert VOORUIT DENKEN
- Je leert in het TEMPO te spelen
- Je leert beter LUISTEREN
- Je kunt via youtube in HALF TEMPO oefenen
- Er staan liedjes in op ALLE NIVEAU'S
- Je kunt je eigen FAVORIETEN PLAYLIST aanmaken
- Er zijn ruim 20 verschillende PLAYLIST
- Elke week een NIEUW LIEDJE in de Free Playlist
- GEEN IRRITANTE RECLAME
- Goed voor bij de KERST
- Een GRATIS VERZOEKNUMMER bij aanvang
- Je betaalt maar 25 EURO per jaar!

 

Groetjes,

Eveline and Marcel

 

* Vertel al je ukelele-vrienden over deze manier om liedjes te leren. Hoe meer mensen meespelen, hoe meer nummers we kunnen uitzoeken. We zouden deze website graag willen laten groeien, steeds meer nummers plaatsen maar,... het gebeurt allemaal met de hand! *